Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων για το Υπερταμείο

Εικόνα του άρθρου Το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων για το Υπερταμείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2018, 17:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην υπόθεση της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α..Ε» για 99 χρόνια παρεμβαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ, η οποία ζητά από τους τοπικούς φορείς να ελέγξουν αν κάποια από τα ακίνητα που διεκδικούν ή αξιοποιούν βρίσκονται στην επίμαχη λίστα και να αντιδράσουν.

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, πάνω από 10.000 ακίνητα μεταβιβάστηκαν στο υπερταμείο. Στη σχετική απόφαση, τα ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων. Για το ΚΙΝΑΛ, η τακτική αυτή αποτελεί «μια προσπάθεια  να γίνει απόκρυψη των γεγονότων και να προκληθεί σύγχυση». Μεταξύ των ακινήτων, υπάρχουν και αρκετά ακίνητα τόσο του νομού Ιωαννίνων (πάνω από 50) όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.

Πριν από δύο μέρες, ο υπουργός  Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή αναστάτωση που προκλήθηκε στα Χανιά, δήλωσε ότι η μεταβίβαση του συνόλου των ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο έγινε κατ’ εφαρμογή του νόμου 4389/2016). Στον ίδιο νόμο, όπως ανέφερε, προβλέπεται η επιστροφή των ακινήτων που έχουν ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back