ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου πάει… Erasmus+

Εικόνα του άρθρου Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου πάει… Erasmus+
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2019, 19:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών», ως ανεξάρτητος σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πάει Πολωνία μέσω του προγράμματος Erasmus+. 

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οργανισμών που συμμετέχουν σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι κυρίως σχολεία και πανεπιστήμια, η ένταξη του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου στα Eramsus+ αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, εκφράζοντας την προσδοκία και την αισιοδοξία της διοίκησης του συλλόγου να ανοίξει καινούριους ορίζοντες στους νέους και τις νέες της ευρύτερης περιοχής, μέσα από διεθνείς συνεργασίες, ανταλλαγές, αλληλεπιδράσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια κ.ά.» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Κιθαριστικό Σύνολο συμμετέχει λοιπόν στο πρόγραμμα «Musiversity» που διοργανώνεται από τον πολωνικό οργανισμό Chrześcijańska Służba Charytatywna. Η περιοχή υλοποίησης είναι το Zatonie (δυτική Πολωνία), από 22 έως 30 Απριλίου, με συμμετοχή τεσσάρων οργανισμών αντίστοιχα από Ελλάδα, Πολωνία, Ιορδανία και Τυνησία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που, με σημείο εκκίνησης τη μουσική, αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ οργανισμών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, στην διαπολιτισμική κατανόηση, στην αναγνώριση και το σεβασμό της διαφορετικότητας. 

Το πρόγραμμα αποσκοπεί επίσης στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα από μουσικές δραστηριότητες, μουσικά εργαστήρια, χορευτικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, συζητήσεις, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημιουργία και εκτέλεση τραγουδιού με στίχους από διαφορετικές χώρες, επίσκεψη σε τοπικό σχολείο και επαφή με την ευρύτερη τοπική κοινότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back