Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠ plus για τις επιχειρήσεις

Εικόνα του άρθρου ΚΕΠ plus για τις επιχειρήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2020, 12:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρόγραμμα ΚΕΠ Plus ανέπτυξε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., με τα ΚΕΠ plus. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και τα Γιάννενα.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι «να αντιστραφεί ο τρόπος εργασίας, ξεκινώντας από τη ζήτηση της αγοράς στην προσφορά των υπηρεσιών από το κράτος κι όχι από την προσφορά».

Με αυτόν τον τρόπο, αφού καταγραφεί τι ακριβώς ζητούν οι επιχειρηματίες, τα συναρμόδια υπουργεία θα διαμορφώσουν λύσεις που θα ανταποκρίνονται σε αυτές τις ανάγκες. Βέβαια, αυτός ο τρόπος δυνητικά μπορεί να λειτουργεί με εξαιρέσεις, στην επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη διερεύνηση όλων των πεδίων αξιοποίησης του πανελλαδικού δικτύου των ΚΕΠ για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και ευρύτερα του επιχειρείν, αναζητώντας τόσο το μείγμα των διαδικασιών και της πληροφόρησης που επιθυμούν οι νέες επιχειρήσεις να λαμβάνουν από τα ΚΕΠ, όσο και το περιβάλλον στο οποίο τα ΚΕΠ θα πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες ώστε να είναι φιλικά προς τους επιχειρηματίες.

Στόχος του ΚΕΠ Plus είναι «η δημόσια διοίκηση να συμβάλλει εποικοδομητικά με νέες, σύγχρονες υπηρεσίες για αυτό και κρίνεται χρήσιμη η ανάπτυξη ενός προγράμματος διερεύνησης και σχεδίασης πρότυπων φυσικών σημείων εξυπηρέτησης (one stop shops) για επιχειρήσεις, μέσα από την επαφή και συνεργασία με τους πλέον αξιόπιστους φορείς γύρω από την επιχειρηματικότητα αλλά και τους ίδιους τους επιχειρηματίες».

Το έργο προβλέπει:

1. Διοργάνωση δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ακαδημαϊκών, εκπροσώπων οργανισμών, ΟΤΑ και επιμελητηρίων, εκπροσώπων του οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πολυεθνικών εταιριών συμβουλευτικής και εκπροσώπων από οργανισμούς με σημαντικές παρεμφερείς δράσεις.

2. Έρευνα σε 50+ νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχο να εντοπίσουμε τα σημεία-κλειδιά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση εργαλείων εξυπηρέτησης πολιτών, με την συνεργασία καταξιωμένων οργανισμών με σημαντική παρουσία στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας.

3. Διοργάνωση κύκλου συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης με ΟΤΑ και τοπικά επιμελητήρια σε 12+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ώστε να σκιαγραφηθεί μία αρχική εικόνα γύρω από την διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, εντοπίζοντας ειδικά εργαλεία που τυχόν να απαιτούνται.

Εκτός από τα Γιάννενα, Δήμοι που συμμετέχουν είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Δράμα, το Κιλκίς, η Καστοριά, τα Τρίκαλα, η Αρχαία Ολυμπία, το Ναύπλιο, η Σπάρτη, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, οι Αχαρνές, το Μαρούσι, η Αγία Βαρβάρα, ο Δήμος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης και η Ηλιούπολη.

Το ερωτηματολόγιο που απευθύνεται στις νεοφυείς, αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις για να συμμετέχουν στην έρευνα, είναι εδώ

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back