Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Κενά ασφαλείας σε όλους τους υπολογιστές και κινητές συσκευές

Εικόνα του άρθρου Κενά ασφαλείας σε όλους τους υπολογιστές και κινητές συσκευές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2018, 13:29
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι ερευνητές της ασφάλειας αποκάλυψαν, την Τετάρτη, ένα σύνολο ελαττωμάτων ασφάλειας που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χάκερς να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες από σχεδόν κάθε σύγχρονη υπολογιστική συσκευή που περιέχει μάρκες από τις Intel Corp, Advanced Micro Devices Inc και την ARM Holdings.

Χθες ανακοινώθηκε ότι το πρόβλημα αφορά μόνο την Intel, αλλά η εταιρεία με δήλωσή της ανέφερε ότι η ευπάθεια δεν υπάρχει αποκλειστικά στα τσιπάκια της εταιρείας, αλλά και των ανταγωνιστών της όπως η AMD και η ARM.

Το κενό ασφαλείας με την ονομασία Meltdown αφορά ειδικά την Intel, ενώ το δεύτερο που λέγεται Spectre, αφορά τα τσιπ των Intel, ARM και ARD, επηρεάζοντας φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές, smartphones, tablet και διακομιστές διαδικτύου. Η Intel και η ARM επέμειναν ότι το ζήτημα δεν αποτελούσε ελάττωμα σχεδιασμού, αλλά θα απαιτούσε από τους χρήστες να κατεβάσουν μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα και να ενημερώσουν το λειτουργικό τους σύστημα για να διορθώσουν.

Τα κενά ασφαλείας αναφέρθηκαν για πρώτη φορά αρχικά μέσω της τεχνολογικής ιστοσελίδας The Register, οπου, επίσης γίνεται αναφορά ότι οι ενημερώσεις για την επίλυση των προβλημάτων θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη λειτουργία των υπολογιστών με επεξεργαστές Intel από 5% έως 30%, γεγονός που διέψευσε η εταιρεία.

Όλες οι εταιρείες κατασκευής επεξεργαστών, και δημιουργίας λειτουργικών συστημάτων δήλωσαν ότι εργάζονται για την επίλυση των προβλημάτων και ετοιμάζουν διορθώσεις που θα είναι διαθέσιμες σύντομα στους χρήστες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back