Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΕΘΕΑ… χωρίς αυτοδιοίκητο

Εικόνα του άρθρου ΚΕΘΕΑ… χωρίς αυτοδιοίκητο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2019, 18:28
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) έρχεται να καταγγείλει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επιχειρεί να καταργήσει τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ.

«Η πράξη υπονομεύει πλήρως το έργο του ΚΕΘΕΑ, αφού συγχρόνως καταργεί την αποστολή του, τον σκοπό του και τη δυνατότητά του για ίδρυση νέων μονάδων! Η ‘εκσυγχρονιστική’ παρέμβαση της κυβέρνησης αποσκοπεί στην αντικατάσταση του αιρετού και άμισθου διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ με ένα συμβούλιο έμμισθων διορισμένων ημετέρων» καταγγέλλει το ΚΕΘΕΑ. Επίσης, εκτιμά ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης αποβλέπει στη δημιουργία ενός γραφειοκρατικού οργανισμού, «ο οποίος θα είναι ευάλωτος σε πάσης φύσεως πολιτικές παρεμβάσεις» και κάνει λόγο για αυταρχισμό.

Και συνεχίζει: «Η επίκληση ‘της αποκατάστασης της χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης’ από πλευράς της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον αστεία». Σε αυτό το σημείο αναφέρει ότι το ΚΕΘΕΑ ποτέ  δεν δημιούργησε ‘μαύρες τρύπες’, δεν προέβη σε δανεισμό, δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλα, ότι είναι ο πρώτος δημόσιος ελληνικός οργανισμός στον τομέα της υγείας-κοινωνικής φροντίδας που καθιέρωσε από το 1995 τον κατ’ έτος δημόσιο απολογισμό και ότι ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές κ.λπ. «Εντελώς αναίτια, με παντελή απουσία τεκμηρίωσης και χωρίς προειδοποίηση και διάλογο, η κυβέρνηση τινάζει στον αέρα την ομαλή λειτουργία του ΚΕΘΕΑ. Υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον και στρέφεται ενάντια σε μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες που μέσα από το ΚΕΘΕΑ βρίσκει τον δρόμο της επανένταξης στην ελληνική κοινωνία» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back