ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καχριμάνης-Ένωση Αγροτών στο ίδιο τραπέζι

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης-Ένωση Αγροτών στο ίδιο τραπέζι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2018, 00:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τρία από τα «ανοιχτά» ζητήματα του πρωτογενούς τομέα συζήτησαν σε συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με αντιπροσωπεία του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών»: Οι υπό διαβούλευση αλλαγές στην εξισωτική αποζημίωση, η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης και το πρόγραμμα νέων γεωργών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη μίλησε για την ανάγκη να μην περικοπούν οι πόροι προς τους παραγωγούς, οι οποίοι ήδη πιέζονται πολύ από την κρίση, τη φορολογία, των αθέμιτο ανταγωνισμό με τις ελληνοποιήσεις προϊόντων και τις αθρόες εισαγωγές. Ο κ. Καχριμάνης μετέφερε διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις εξισωτικές αποζημιώσεις ούτε στις ορεινές ούτε στις μειονεκτικές περιοχές, ενώ για τα σχέδια βελτίωσης ανέφερε ότι το υπουργείο αναζητά πρόσθετους πόρους.

Για το πρόγραμμα νέων γεωργών, ο κ. Καχριμάνης επεσήμανε ότι η αξιολόγηση των φακέλων έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η εντολή- απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

Κατά τα άλλα, οι δύο πλευρές εξήραν τη συνεργασία τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back