Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μήπως έχεις κανένα γκάλοπ;»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2019, 11:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ασταθής εκλογική συγκυρία και τα πολλά ψηφοδέλτια, αλλά και μια διαφαινόμενη απόσταση που παίρνει το εκλογικό σώμα από τις εκλογές, έχουν προκαλέσει μια γενική ανησυχία. Ένα γκάλοπ, από αυτά που υπό κανονικές συνθήκες δεν παίρνουν μεγάλο μερίδιο σημασίας, το οποίο δημοσίευσε… ξαφνικά και χωρίς περαιτέρω στοιχεία το Real.gr, παρουσιάζει τις περιφερειακές εκλογές στα Γιάννενα να κρίνονται στον δεύτερο γύρο.

Το γκάλοπ φέρεται να «υπογράφει» η VoxPop Analysis, το άρθρο είναι ανυπόγραφο (γνωστή «αρρώστια» της διαδικτυακής κυρίως ενημέρωσης) και προκάλεσε τη δημόσια αντίδραση της παράταξης «Ήπειρος Όλον», αλλά και της «σιωπηλής» ή μέσω τρίτων, άλλων παρατάξεων.

Φυσικά, οι παρατάξεις που «ευνοούνται» από τα αποτελέσματα, δεν έχουν αντιδράσει καθόλου…

Το άρθρο του real μοιάζει περισσότερο σαν να προσπαθεί «να ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα», παρά ως παρουσίαση δημοσκόπησης, καθώς απουσιάζουν οι παρατάξεις της ΛΑΣ και της ΑΡΠΗ και ακόμα δύο τουλάχιστον που έχουν δηλώσει ότι θα κατέλθουν στις εκλογές. Το γκάλοπ έγινε 20-25 Απριλίου.

Η παράταξη «Ήπειρος Όλον» αντέδρασε με μια κάπως σπασμωδική ανακοίνωση. Βέβαια, ενδέχεται μετά την καταγγελία να άλλαξε το κείμενο του άρθρου, ωστόσο, κάποια από τα σημεία που επισημαίνει η παράταξη, δεν ισχύουν: «Χωρίς να αναφέρεται πουθενά η εταιρεία που διενέργησε τη δημοσκόπηση, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε, η ημερομηνία, ο τόπος, οι ηλικίες των ερωτηθέντων πολιτών αλλά ούτε καν ο εντολέας της, είναι εύλογο ότι γεννώνται πολλά ερωτηματικά κατά πόσο η συγκεκριμένη ‘δημοσκόπηση’ τήρησε τους όρους νομιμότητας και δεοντολογίας που ορίζει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρει.

Το όνομα της εταιρίας αναφέρεται, όπως και η ημερομηνία. Δεν αναφέρονται τα υπόλοιπα απαραίτητα, που τα επισημαίνει η παράταξη. Η εταιρία πάντως δεν έχει αναρτήσει κάπου ολοκληρωμένη τη δημοσκόπηση με πλήρη στοιχεία κ.λπ., οπότε ένα ισχυρό ενδεχόμενο είναι να τη διέρρευσε ο εντολέας της, ενδεχομένως κάποια άλλη παράταξη.

Η παράταξη του κ. Δημητρίου διαμαρτύρεται επίσης ότι το ψηφοδέλτιό της «σκοπίμως αγνοήθηκε από τα ‘πορίσματα’ της ‘δημοσκόπησης’ επειδή προφανώς η δυναμική που καθημερινά αναπτύσσει στο εκλογικό σώμα της Ηπείρου δεν βόλευε τους ‘γνωστούς-άγνωστους’ εντολείς της». Ο κ. Δημητρίου όμως αναφέρεται στη δημοσκόπηση, με χαμηλά γενικά ποσοστά.

Τέλος, ο κ. Δημητρίου δηλώνει ότι σήμερα Παρασκευή θα προσφύγει νομικά για το ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ
τζες
τι στο καλό κόντρες βάζανε; πού ηταν η τροχαία;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back