ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάτω από το μηδέν στο Μέτσοβο και… «Ζηνοβία»

Εικόνα του άρθρου Κάτω από το μηδέν στο Μέτσοβο και… «Ζηνοβία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/12/2019, 11:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν σημειώθηκαν το πρωί των Χριστουγέννων στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Ανήλιο (-3,8), στη Βλάστη Κοζάνης (-2,8), στο Περτούλι Τρικάλων (-2,8), στο Βαρικό Φλώρινας (-2,8), στο Μέτσοβο (-2,7) και στο Νευροκόπι (-2,6 βαθμοί).

Σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και σε ορεινά καταφύγια, ο υδράργυρος έπεσε αρκετά χαμηλότερα, όπως στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (-8,4 βαθμοί), στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού στα 1.950 μέτρα (-4,9 βαθμοί) και στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-3,6 βαθμοί).

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης θα κινηθούν προς τη χώρα από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά από το Σάββατο 28/12 έως τη Δευτέρα 30/12.

Η κακοκαιρία, που το Αστεροσκοπείο βάφτισε «Ζηνοβία», θα εντοπιστεί κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Η Ζηνοβία ήταν βασίλισσα της Παλμύρας, ρωμαϊκής αποικίας στη σημερινή Συρία, που βασίλευσε από το 267 ή 268 μέχρι το 272 μ.Χ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back