ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάτι παραπάνω από ανοιχτή συνέλευση

Εικόνα του άρθρου Κάτι παραπάνω από ανοιχτή συνέλευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2020, 18:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χαρακτήρα οργανωτικής διεύρυνσης, αλλά και πολιτικής συγκέντρωσης παίρνει η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στο Du Lac, με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός από το καθαυτό ζητούμενο, δηλαδή την «αδιαμεσολάβητη συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο και το λαό» όπως είπε ο γραμματέας της νομαρχιακής Άρης Σπέγγος, αλλά και τη συζήτηση ενόψει του συνεδρίου του Μαΐου, σκοπός είναι να καταγραφεί η συγκέντρωση ως «μαζική αντιπολιτευτική».

H βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία είναι μια πολιτική δύναμη που έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία». Επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι «η νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης κάνει τη συζήτηση επιτακτική» και πρόσθεσε ότι στόχος, «είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να αποτελέσει δημοκρατικό εργαλειο στα χέρια των πολλών».

Ο κ. Σπέγγος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όλο και ψηλότερα γίνονται τα αδιέξοδα της κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα. Η κατάσταση εμπνέει ανησυχία».

Ο πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος, τόνισε ότι «το Du Lac θα γεμίσει με κόσμο που θα διατρανώσει την αντίθεσή του στις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι αποφασισμένη να εμμείνει στις πολιτικές που έχει απορρίψει ο κόσμος».

Επίσης, στη συνέλευση κάλεσαν ο Αλέκος Φαρμάκης και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κουσινίδης, ο οποίος έκανε και ένα μικρό απολογισμό της δράσης της οργάνωσης.

Ο κ. Τσίπρας θα φτάσει την Τετάρτη το πρωί στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και θα φύγει για την Άρτα, όπου θα μιλήσει σε αντίστοιχη εκδήλωση. Θα γυρίσει στα Γιάννενα για τη βραδινή εκδήλωση στο Du Lac.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back