Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατεδαφίζεται το παλιό «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου Κατεδαφίζεται το παλιό «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2019, 17:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκίνησε η κατεδάφιση  κτιρίων στο παλιό «Χατζηκώστα» (όχι το διατηρητέο κτίριο στο ΕΚΑΒ, εννοείται) . Στη συγκεκριμένη θέση θα κατασκευαστεί νηπιαγωγείο.

Η δημοτική αρχή διεκδικεί για τον εαυτό της «την πολιτική βούληση» με την οποία ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατεδάφισης και κατασκευής το νέου κτιρίου και προειδοποιεί ότι «θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, με τόλμη και χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος» σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ήδη, πριν από ένα 1,5 μήνα περίπου, είχε ενημερώσει σχετικά το σύλλογο γονέων σε συνάντηση που είχαν.

Το νηπιαγωγείο πρόκειται να στεγάσει τα παιδιά που μετακινήθηκαν από την Παπαζόγλειο, προκειμένου να στεγαστεί εκεί η Αρχιτεκτονική. Η διαδικασία έχει καθυστερήσει όντως αρκετά, από την πρώτη φορά που ξεκίνησε η ιστορία της μεταστέγασης.

Ένα χρονικό της υπόθεσης, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Η δημοτική αρχή αφήνει σαφείς αιχμές για τις καθυστερήσεις, στους προκατόχους της και ευχαριστεί την περιφέρεια.

«Είχαμε την συνδρομή της Περιφέρειας και θέλω να απευθύνω τις ευχαριστίες μου καθώς η παρέμβαση για την κατεδάφιση ήταν άμεση. Θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς σε ότι δεσμευτήκαμε. Ότι δηλαδή η λύση φιλοξενίας του νηπιαγωγείου από την Παπαζόγλειο στο Καπλάνειο θα είναι προσωρινή» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ελισάφ.

Ένα ακόμα θέμα, είναι η κατάληψη «Αντιβίωση» που υπάρχει στο Χατζηκώστα και είχε εκκενωθεί με αστυνομική επέμβαση πριν από μια εξαετία. Ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εσφαλμένα αναφερθεί σε «κτίριο δημόσιου νοσοκομείου που κρατούσαν αναρχικοί από το 2008». Ωστόσο, το κτίριο ήταν εγκαταλειμμένο και αργότερα, η κατάληψη επέστρεψε εκεί.

 «Αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, πάντα θα υπάρχει κι ένα ακαθόριστο πολιτικό κόστος. Όμως είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολλών», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι στόχος, είναι οι εργασίες στο παλιό Χατζηκώστα να αποπερατωθούν τους επόμενους μήνες και τον Σεπτέμβριο όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των νηπίων στους νέους χώρους.

Επίσης, σε παλιότερη σύσκεψη, η τότε υφυπουργός Μερόπη Τζούφη είχε ανακοινώσει τη μεταφορά και του Ειδικού Σχολείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back