Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο παλιό «Χατζηκώστα» και το ειδικό σχολείο

Εικόνα του άρθρου Στο παλιό «Χατζηκώστα» και το ειδικό σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2018, 22:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο παλιό νοσοκομείο «Χατζηκώστα» θα μεταφερθεί τελικά το ειδικό νηπιαγωγείο και το ειδικό δημοτικό σχολείο Σωματικά Αναπήρων Παιδιών (ΣΑΠ) το οποίο αναγκάζεται να φύγει από την ΕΛΕΠΑΠ, όπου στεγάζονταν επί χρόνια. Η μεταφορά αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στα Γιάννενα με τη συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Οι δύο αυτές σχολικές μονάδες θα στεγαστούν σε προκατασκευασμένο κτίριο, ανάλογα με αυτά που θα τοποθετηθούν σε έκταση του παλιού «Χατζηκώστα» για τη στέγαση των δύο νηπιαγωγείων της Παπαζόγλειου Σχολής. Εκ των πραγμάτων, βέβαια, απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές για τη σωστή φιλοξενία των παιδιών με αναπηρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υφυπουργού, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται, προκειμένου τα νέα κτίρια να ετοιμαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Η έκταση του «Χατζηκώστα» παραχωρήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Ιωαννιτών με Κοινή Υπουργική Απόφαση των  υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από την κ. Τζούφη και τον κ. Μπέγκα, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγέλα Φωτεινού, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Γρηγόρης Τζίμας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των καθηγητών και των γονέων παιδιών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος.

ΣΧΟΛΙΑ
Ζιώγας Δημήτρης
Αποκλείστηκε από την σύσκεψη η αντιπροσωπία της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ιωαννιτών από την κυρία Φωτεινού με την αιτιολογία ότι η σύσκεψη ήταν κλειστή και δεν μπορούν να συμμετέχουν άλλοι. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για τα θέματα παιδείας του Δήμου εκτός από την ένωση Γονέων που ούτε καν κλήθηκε παρόλο που είναι θεσμοθετημενο και παίρνει υποχρεωτικά από το νόμο μέρος στη Δημοτική επιτροπή παιδείας. Και ενώ οι γονείς και εκπαιδευτικοί τους ΣΑΠ κάλεσαν να παρεβρισκετε στη σύσκεψη και η Ένωση η κύρια Φωτεινού ζήτησε από την αντιπροσωπεία της Ένωσης να εξέλθει από την σύσκεψη. Ποιος είναι ο λόγος; Η Ένωση έχει άποψη για το θέμα του ΣΑΠ. Από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το πρόβλημα και αγωνίστηκε για αυτό. Δεν είναι δημοκρατικό να ακούγονται όλες οι απόψεις ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση στο όποιο πρόβλημα. Τελευταία φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν τους κάθεται καλά στο στομάχι η Ένωση Γονέων. Τι ακριβώς συμβαίνει;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back