ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καπλάνειο: «Προσωρινή η συστέγαση»

Εικόνα του άρθρου Καπλάνειο: «Προσωρινή η συστέγαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2019, 16:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κτίριο της πρώην Καπλανείου Σχολής φιλοξενεί από φέτος και το νηπιαγωγείο που αποχώρησε από το απέναντι κτίριο, από την πρώην Παπαζόγλειο Σχολή. Νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο προσπαθούν ακόμη να βρουν έναν κοινό βηματισμό.

Στην όλη υπόθεση, που είχε αρκετές περιπέτειες, έρχεται να προστεθεί η αντίδραση γονιών του 1ου δημοτικού σχολείου της Καπλανείου για τη σύμπτυξη τμημάτων της Ε’ Δημοτικού από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι γονείς αποδίδουν τη συνένωση των τριών τμημάτων σε δύο, στη μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου, εκτιμώντας ωστόσο ότι μπορεί να βρεθεί αίθουσα για το τρίτο τμήμα.

Η νέα αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που έγινε σήμερα στο Δημαρχείο μεταξύ του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και αντιπροσωπείας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο σχολείο υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη λειτουργία των τριών τμημάτων της Ε’ Δημοτικού, αλλά η κατανομή των μαθητών δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της διεύθυνσης του σχολείου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το γενικότερο ζήτημα της συστέγασης του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, ο κ. Ελισάφ ανέφερε: «Σε ένα πρόβλημα που έχει ανακύψει από το 2015 (σ.σ. λόγω της συμφωνίας για μετακόμιση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην πρώην Παπαζόγλειο Σχολή) επιχειρήθηκε να δοθεί την τελευταία στιγμή λύση». Δεσμεύτηκε δε ότι η λύση της συστέγασης θα είναι προσωρινή.

«Εμείς θα προχωρήσουμε ταχύτατα όλες τις διαδικασίες ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι στο παλιό Χατζηκώστα. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι από την πλευρά μου είναι πως το προσωρινό θα είναι όντως προσωρινό», υπογράμμισε ο  δήμαρχος. Στο παλιό Χατζηκώστα, προορίζεται να γίνει ειδική κατασκευή για τη στέγαση του νηπιαγωγείου.

Ο εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων Ματθαίος Μάνθος ευχαρίστησε από την πλευρά του τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η διάθεση για συνεργασία. «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν καθώς υπάρχουν οι χώροι και ότι η λύση της συστέγασης θα είναι προσωρινή και μόνο για φέτος», κατέληξε.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back