Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και σε Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία

Εικόνα του άρθρου Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και σε Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2018, 18:52
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην Αθήνα βρέθηκε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης, για να πάρει μέρος σε συσκέψεις σε υπουργεία.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε σύσκεψη των συντονιστών, υπό την προεδρία του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, για την εκτέλεση των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης καθώς τη χρηματοδότηση της διαδικασίας. Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Σε πρώτη φάση κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση μέχρι το ποσό των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50% εφόσον επεκταθεί και το φυσικό αντικείμενο. Ταυτόχρονα κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει στη συγκέντρωση, ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Κτηματική Υπηρεσία, Πολεοδομίες, Δασαρχεία) όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Με τον Αλέξη Χαρίτση στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι συντονιστές  συζήτησαν την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων και τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, την ολοκλήρωση  της ένταξής τους ως φορείς υποδοχής στο πρόγραμμα κινητικότητας, την ταμειακή ενίσχυση και τη δημιουργία υπηρεσιακής μονάδας στους νέους οργανισμούς για τη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Τέλος, οι συντονιστές συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back