ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κατεβαίνει στις εκλογές η ΑΡΠΗ

Εικόνα του άρθρου Κατεβαίνει στις εκλογές η ΑΡΠΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2018, 17:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την απόφαση να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου επικύρωσε η γενική συνέλευση της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο, το περασμένο Σάββατο.

«Το τοπικό κράτος θωρακίζεται ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα να αποτελεί ευνοϊκό πεδίο αναπαραγωγής του κεφαλαίου σε τοπικό πεδίο. Ως ΑΡ.Π.Η επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος διεκδίκησης, αντίστασης, ρήξης και ανατροπής απέναντι σε κεντρικό και τοπικό κράτος και τις πολιτικές τους, αναδεικνύοντας τον ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα τους και το αντιδραστικό πλαίσιο, που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και δεκαετίες σε πλήρη σύμπνοια με τις επιταγές της ΕΕ» αναφέρει η παράταξη.

Η συνέλευση αποφάσισε να είναι επικεφαλής ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Ζήκος.

«Ως ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) αλλά και οι δημοτικές κινήσεις που στηρίζουμε (ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση στα Γιάννενα-ΑΡ.ΠΑ και πρωτοβουλίες συγκρότησης αντίστοιχων δημοτικών κινήσεων στις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου) προτάσσουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο με γνώμονα τα σύγχρονα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων» συμπληρώνει.

Καταλήγει, προτείνοντας στη γενική συνέλευση της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα τον Χρήστο Πατσούρα ως επικεφαλής.

Στις υπόλοιπες πόλεις η ΑΡ.Π.Η στηρίζει τις πρωτοβουλίες που παίρνουν τα μέλη της για τη συγκρότηση αντίστοιχων δημοτικών κινήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back