Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταφύγιο, επέκταση και… πρόβλημα

Εικόνα του άρθρου Καταφύγιο, επέκταση και… πρόβλημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2020, 16:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρία πράγματα αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών για τη λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Πρώτον, ότι «η λειτουργία του είναι άριστη». Δεύτερον, ότι το πρόβλημα των αδεσπότων παραμένει και διογκώνεται. Τρίτον, ότι ο χώρος δεν επαρκεί και ότι θα επεκταθεί μέσω του ΦιλόΔημου ΙΙ.

Αυτά προκύπτουν από την κατόπτευση που έκαναν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπίστωσαν ότι «ότι το καταφύγιο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά την συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεών του, την καθαριότητα του χώρου και την φροντίδα των ζώων». Ο Δήμος αναφέρει επίσης ότι ο χώρος συντηρήθηκε πρόσφατα «με εθελοντική εργασία της εργολάβου που ανέλαβε το έργο της ευζωϊας και με τη συνδρομή του εργοταξίου».

Σημειώνει επίσης το απόλυτα λογικό, ότι το καταφύγιο δεν είναι η λύση στο πρόβλημα και δεν πρέπει να εγκαταλείπονται τα ζώα συντροφιάς «όπως συνέβη στο διάστημα που ακολούθησε την πρώτη καραντίνα», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αποδίδει τα εύσημα στις «διαχρονικές προσπάθειες» των κατά καιρούς «πολιτικών προϊσταμένων, του προσωπικού του Δήμου, των φιλοζωικών οργανώσεων και πολλών συμπολιτών».

Τέλος, αναφέρει την αναμενόμενη έγκριση του έργου (σήμερα, 8 Δεκεμβρίου) με προϋπολογισμό 362.181,52 ευρώ. Το έργο θα επεκτείνει το κτίριο κατά 175 τ.μ. και προβλέπει την προμήθεια δύο οχημάτων για τη μεταφορά ζώων, προμήθεια γεννήτριας, εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back