Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κατά της δομής προσφύγων και πάλι οι ξενοδόχοι

Εικόνα του άρθρου Κατά της δομής προσφύγων και πάλι οι ξενοδόχοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2020, 21:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας ανήλικος διέρρηξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένα καφενείο στο Ζαγόρι. Από το καφενείο αυτό πήρε χρηματικό ποσό και πακέτα τσιγάρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. 

To περιστατικό αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση τριών φορέων: της Ένωσης Ξενοδόχων Ζαγορίου, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίου Νομού Ιωαννίνων αλλά και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Κι αυτό επειδή ο ανήλικος είναι πρόσφυγας και το περιστατικό συνέβη στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου, όπου λειτουργεί δομή φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων σε μισθωμένο ξενοδοχείο. Και οι τρεις φορείς επαναλαμβάνουν την πάγια θέση τους ότι «τουρισμός και μεταναστευτικό δεν συμβαδίζουν» ενώ θέτουν και θέμα ασφάλειας στην περιοχή...

Οι τρεις αυτοί αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι η εν λόγω πράξη («όπως κι άλλα» όπως αναφέρουν) «προξενούν ζημιά στην εικόνα και στην ασφάλεια της περιοχής, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και δυσφημώντας έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικά προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Προσθέτουν δε ότι το περιστατικό αναδεικνύει «την προχειρότητα που διέπει την εγκατάσταση και λειτουργία της δομής» ενώ υπενθυμίζουν ότι είχαν επισημάνει εξαρχής την «αδυναμία ένταξης αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό του Ζαγορίου λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (απουσία ανθρώπινου δυναμικού, υπηρεσιών υγείας, δραστηριοτήτων κ.αλ.)» και ότι «οι κυβερνώντες αγνόησαν την αρνητική βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων και των επιχειρηματιών στην εγκατάσταση αυτή».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back