ΕΛΛΑΔΑ

Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Βολές κατά της κυβέρνησης για την αξιοπιστία των εκλογών

Εικόνα του άρθρου Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Βολές κατά της κυβέρνησης για την αξιοπιστία των εκλογών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2024, 08:28
ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Διάρρηξη σε γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών κατήγγειλε ο διευθυντής εκλογών της υπηρεσίας.

Το περιστατικό ουσιαστικά δίνει συνέχεια στις αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και εκλογικής διαδικασίας, στις οποίες έχει περιπέσει η κυβέρνηση μετά την υπόθεση διαρροής δεδομένων προς πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ.

Η ευρωβουλευτής Άννα Ασημακοπούλου για παράδειγμα, παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο, καθώς απέστειλε προεκλογικό υλικό σε παραλήπτες που δεν είχαν συναινέσει σχετικά, αλλά και είχαν καταχωρήσει, όπως αναφέρουν, τα συγκεκριμένα στοιχεία, μόνο στην πλατφόρμα επιστολικής ψήφου.

Οι εξηγήσεις της κυβέρνησης για το θέμα, είναι ανεπαρκείς μέχρι στιγμής.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας κατήγγειλε ότι η διάρρηξη έγινε μέσα σε διάστημα 30 λεπτών την περασμένη Παρασκευή. Βρήκε δε την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας, σπασμένα.

Η ΕΛΑΣ κατέγραψε το επεισόδιο ως εξής:

«Σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η οποία μέχρι στιγμής κάνει προσπάθεια να απέλθει κάθε πολιτικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν στο υπουργείο, έκανε λόγο για «λασπολογία» και «φερόμενη διάρρηξη».

Ωστόσο, φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πόρτα του γραφείου 304 είναι παραβιασμένη.

Έντονη είναι η αντίδραση των κομμάτων: Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν είναι ακόμα γνωστό τι έχει κλαπεί και ότι η κυβέρνηση «δεν έχει κάνει γνωστά τα αυτονόητα», ενώ το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ξέφραγο αμπέλι» το υπουργείο, επισείοντας κινδύνους για την εκλογική διαδικασία.

Το ΚΚΕ σημείωσε ότι «το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ανυπαρξία στοιχειωδών μέτρων προστασίας σε υπηρεσίες υπουργείων, που συνδέονται μάλιστα με προσωπικά δεδομένα πολιτών και τη διεξαγωγή των εκλογών».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3