ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάστρο: Μια πλατεία που «ξανασυστήνεται»

Εικόνα του άρθρου Κάστρο: Μια πλατεία που «ξανασυστήνεται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2023, 18:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα σημαντικό έργο που γίνεται στο Κάστρο, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, μαζί με τους αντιδημάρχους Γιώργο Αρλέτο και Χριστίνα Κωτσαντή.

Το έργο της αναβάθμισης της πλατείας Γλυκήδων, κοντά στο Σουφαρί Σεράι, έχει όντως αλλάξει την εικόνα της βορειοδυτικής πλευράς του Κάστρου.

Σύμφωνα με όσα είπε η κα Κωτσαντή, το Κάστρο «μετατρέπεται σε ανοιχτό πάρκο πολιτισμού». Εκθείασε τη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τόνισε ότι με το έργο «επιτυγχάνεται η λειτουργική ολοκλήρωση της σύνδεσης του χώρου παρέμβασης, με τη δημιουργία μιας πολιτιστικής-ιστορικής διαδρομής, τόσο με το Ιτς Καλέ και άλλα ιστορικά σημεία του Κάστρου, όσο και την παραλίμνια περιοχή».

Ένα σημαντικό στοιχείο του έργου είναι ότι υπογειοποιήθηκαν τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και ο ΔΕΔΔΗΕ προσεχώς θα απομακρύνει τους στύλους.

Στο πλαίσιο της ίδιας προγραμματικής σύμβασης εξελίσσεται στο χώρο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων η αποκατάσταση των Οθωμανικών Λουτρών.

Το κτίριο, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα είναι επισκέψιμο πλέον.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών, «κύρια προτεραιότητα του έργου είναι η εξασφάλιση της προσβασιμότητας επισκεπτών κάθε ηλικίας και κατάστασης, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, των ατόμων με κινητικά προβλήματα, των ανθρώπων με αναπηρίες» με διαδρομές που ξεκινουν από τις δύο εισόδους της ακρόπολης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back