Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δύο κάστρα... στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Δύο κάστρα... στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2022, 17:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την περιοδική έκθεση «Κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου: δύο σταθμοί στην παράκτια διαδρομή Αδριατικής-Ιονίου» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (CoHeN) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες του Γιάννη Χουλιαρά, προϊστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας («Το έργο Coastal Heritage Network και η σημασία του για τηνπολιτιστική κληρονομιά της Θεσπρωτίας»), του Γιώργου Σμύρη, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων («Ηγουμενίτσα και Μαργαρίτι: ο ιδανικός ‘χώρος’»), του Μιχάλη Πασιάκου, προέδρου του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας («Οι απεικονίσεις των κάστρων Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου στη συλλογή του Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ.») και της Κασσιανής Λάζαρη και της Θεοδώρας Λάζου, υπεύθυνων του έργου Coastal Heritage Network («Λίγα λόγια για την έκθεση ‘Κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου: μια στάση στην παράκτια διαδρομή Αδριατικής-Ιονίου’»).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

 

Στη φωτογραφία: Η πολιορκία του κάστρου του Μαργαριτίου το 1571 σε χάραξη του Giovanni Camocio. Επιχρωματισμένη χαλκογραφία. Ιδιωτική συλλογή

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back