ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καρδιολογικό συνέδριο για τρεις μέρες

Εικόνα του άρθρου Καρδιολογικό συνέδριο για τρεις μέρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2019, 18:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το 40ο πανελλήνιο καρδιολογικό συνέδριο φιλοξενείται στα Γιάννενα από 17 έως 19 Οκτωβρίου, και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, πρόεδρος της οποίας είναι ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Γουδέβενος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.

Ο κ. Γουδέβενος ανέφερε ότι στις καρδιαγγειακές παθήσεις, που οφείλονται σε αθηροσκλήρωση, αποτελούν την πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως.  Όπως είπε, σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, το 80% του συνόλου των παθήσεων αυτών μπορεί να προληφθεί με αλλαγή του τρόπου ζωής, καθώς η πλειοψηφία τους οφείλεται σε τέσσερις παράγοντες συμπεριφοράς (κάπνισμα, φτωχή διατροφή, αυξημένο βάρος σώματος, καθιστικός τρόπος ζωής/έλλειψη φυσικής άσκησης) και σε τρεις κύριους παράγοντες κινδύνου: δυσλιπιδαιμία, υπέρταση και σακχαρώδης διαβήτης. Ο καθηγητής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διακοπής του καπνίσματος, προτρέποντας μάλιστα τους γιατρούς όταν συνταγογραφούν φάρμακα για τη χοληστερίνη, την υπέρταση ή τον διαβήτη, να θέτουν το ζήτημα της μη χρήσης καπνού.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Κανακάκης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Εταιρία, λαμβάνοντας υπόψη ότι στη χώρα μας καταγράφονται 20.000 περίπου εμφράγματα του μυοκαρδίου ετησίως, θα ξεκινήσει άμεσα  μια πανελλήνια καταγραφή για να εξετάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αντιμετώπισης των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων.

Στη συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, παραβρέθηκε και μίλησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, καθηγητής Παθολογίας, Μωυσής Ελισάφ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back