Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

"Κάποιοι μας υπονομεύουν"

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2016, 17:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όσα καλά τα πάει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο άσχημα τα πάει με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρό του μπαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα πραγματοποίησε σύσκεψη για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα. Στη σύσκεψη αυτή, η Περιφέρεια Ηπείρου δεν παρέστη, γιατί δεν προσκλήθηκε, όπως καταγγέλλεται σε σχετική ανακοίνωση. "Η μη κλήση της Περιφέρειας στη σύσκεψη, στην οποία παρίσταντο οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικά στελέχη, ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ.α. και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί 'κλειστή' και υπηρεσιακή, δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού προς το θεσμό της Περιφέρειας Ηπείρου" υπογραμμίζει. Υπενθυμίζει δε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου "επί χρόνια πρωταγωνιστεί, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες για την σύνταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο μάλιστα το συζήτησε στην Επιτροπή Διαβούλευσης και στο Περιφερειακό Συμβούλιο", όπως και ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν συναποφασίσει τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής.
Με αφορμή δε τη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος ότι το υπό έγκριση Προεδρικό Διάταγμα σχεδιάζεται να επικαιροποιηθεί, θέτει υπόψη την κοινή πρόταση στην οποία είχαν καταλήξει τοπικοί φορείς πριν από τρία χρόνια. "Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε να συνταχθούν και οι βουλευτές Ιωαννίνων" αναφέρει η Περιφέρεια Ηπείρου. Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται υπό επικαιροποίηση και υπό έγκριση εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιο είναι τελικά το κείμενο που σήμερα ισχύει.
Τέλος, σε πολιτικό επίπεδο, η Περιφέρεια Ηπείρου αφήνει τις αιχμές της κατά "τοπικών παραγόντων" όπως τους αποκαλεί για τη μη πρόσκλησή της, ενώ στο προσκήνιο θέτει και το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα. "Μας προξενεί απορία η τακτική του υπουργείου Περιβάλλοντος σε σχέση με την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς υπάρχει ακόμη ανοικτό και το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων. Δεν μπορούμε όμως να διανοηθούμε ότι μπορεί να υπάρχουν τοπικοί παράγοντες που για μικροπολιτικές σκοπιμότητες υπονομεύουν δράσεις και πρωτοβουλίες που δρομολογεί η Περιφέρεια προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος" τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back