ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάντε μια «Στάση Ζωής» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου Κάντε μια «Στάση Ζωής» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2016, 16:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Αν περάσετε από το αρχοντικό Πυρσινέλλα, κάντε μια στάση. Όχι για να περιμένετε το λεωφορείο, αλλά για τη σύγχρονη αποστολή της παλιάς στάσης που τοποθετήθηκε εκεί: η «στάση ζωής» είναι μια πρωτοβουλία του δήμου Ιωαννιτών και του δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων, με το παλιό κουβούκλιο να μετατρέπεται σε σημείο συγκέντρωσης ειδών για τους συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. «Άφησε ό,τι σου περισσεύει. Πάρε ό,τι χρειάζεσαι», όπως γράφει το μήνυμα πάνω στη «Στάση Ζωής». 

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, «σκοπός είναι να υιοθετήσουμε όλοι μας μια στάση ζωής, βοηθώντας τον συνάνθρωπο». 

Ο Μιχάλης Αλεξίου, διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ, ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο και τόνισε ότι «το να μετατρέψουμε ένα άχρηστο κουβούκλιο σε μια Στάση Ζωής δεν έχει μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους σπουδαστές που ολοκληρώνουν τον εργαστηριακό τους κύκλο, αλλά και κοινωνική διάσταση».

Ο δήμος και το δημόσιο ΙΕΚ σκοπεύουν να συνεχίσουν τη συνεργασία με παρόμοιες πρωτοβουλίες. Η πρώτη αισθητική και λειτουργική παρέμβαση θα γίνει στην είσοδο του Περάματος, όπου θα ανακατασκευαστεί η στάση του αστικού.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back