Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κανονισμός πρασίνου με ελλείψεις

Εικόνα του άρθρου Κανονισμός πρασίνου με ελλείψεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2018, 20:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κενά και ελλείψεις εντοπίζει η παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Μωυσή Ελισάφ στον κανονισμό πρασίνου τον οποίο έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο Δήμος Ιωαννιτών πριν από λίγες ημέρες. Οι παρατηρήσεις της συνοδεύονται από την προεκλογική επισήμανση περί λάθους timing. «Τόσο σοβαρά θέματα, καλό είναι να μην αντιμετωπίζονται σε χρόνο που έχει ανοίξει η προεκλογική περίοδος, αλλά να τίθενται για συζήτηση όταν είναι πραγματικά ώριμα και όλες οι δυνάμεις του τόπου μπορούν να συμβάλλουν με εποικοδομητικές προτάσεις ή και κριτική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με τη βασική κριτική να εστιάζεται στο ότι πρόκειται για έναν «πρόχειρο κανονισμό», η παράταξη κρίνει ότι πρέπει να υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις όπως η πλήρης καταγραφή των χώρων πρασίνου και των δέντρων που υπάρχουν, με σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πρότυπου συστήματος αστικής δασοπονίας, την αύξηση των χώρων πρασίνου και την ορθολογική διαχείριση των δέντρων και την εκτίμηση της οικονομικής αξίας τους με τον συνυπολογισμό των φυσικών χαρακτηριστικών τους, του προσδόκιμου ζωής τους, της τιμής αγοράς τους, καθώς και την ικανότητα κάθε δέντρου να συγκρατεί το διοξείδιο του άνθρακα.  

«Περισσότερο από έναν πρόχειρο δομημένο κανονισμό χρειάζεται η σύνταξη ενός σχεδίου που θα αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών καυσαερίων και στον περιορισμό των εστιών ρύπανσης το οποίο θα είναι ταυτισμένο με την Στρατηγική Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, μια υποχρέωση που απορρέει από τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα» τονίζουν τα «Γιάννενα-Νέα Εποχή». Προσθέτει δε ότι «αν σκοπός της διαβούλευσης είναι η αναδιάρθρωση της υπηρεσίας πρασίνου, τότε απουσιάζουν όλα τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται, όπως ο αριθμός και οι ειδικότητες των εργαζομένων, ώστε να είναι πραγματικά μία διαβούλευση ουσίας και όχι απλά μια τυπική διαδικασία».

Ο κανονισμός πρασίνου που θα ισχύσει από το 2019, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 24 Νοεμβρίου. Η περίοδος διαβούλευσης έληξε σήμερα το μεσημέρι (μόλις 10 μέρες δηλαδή) και στην πλατφόρμα δεν υπάρχει ούτε ένα σχόλιο από πολίτη ή φορέα.      

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back