Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Κανονικότητα με κανόνες» τα Χριστούγεννα

Εικόνα του άρθρου «Κανονικότητα με κανόνες» τα Χριστούγεννα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2020, 15:07
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα και αύριο θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα μέτρα της καραντίνας τριών εβδομάδων. Αυτά, θα περιλαμβάνουν πρόνοια για εποχιακές εργασίες, όπως για παράδειγμα το μάζεμα της ελιάς και άλλες δραστηριότητες της γεωργικής παραγωγής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ναι μεν υπάρχει η εκτίμηση ότι οι τρεις εβδομάδες καραντίνας θα φέρουν αποτέλεσμα και δεν θα χρειαστεί παράταση.

Ωστόσο, είπε ότι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει μια «κανονικότητα με κανόνες», αλλά και ότι «δεν σημαίνει ότι από Δεκέμβριο θα έχουμε την ίδια κανονικότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη στο χειρισμό, λέγοντας για παράδειγμα ότι «ένα αναμενόμενο λάθος ήταν ο γενικός εφησυχασμός ότι αυτό πέρασε. Ψυχολογικά, όλοι μας, θέλαμε να πιστεύουμε ότι τελειώσαμε με τον κοροναϊό». Δεν είπε ευθέως ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε αυτή την αντίληψη, τόνισε ότι «όπου έχει γίνει κάποιο λάθος, πρώτος εγώ, με θάρρος, θα αναλάβω την ευθύνη».

Ξεκαθάρισε ότι «μετά το δεύτερο λοκντάουν δεν θα επιστρέψουμε» στα αμέσως προηγούμενα δεδομένα, αλλά θα είναι σταδιακή η επάνοδος.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back