Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καλύτερος βαθμός με… μικρόφωνο;

Εικόνα του άρθρου Καλύτερος βαθμός με… μικρόφωνο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2020, 19:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει με ανακοίνωσή της περιπτώσεις «μετάθεσης» κόστους τηλεκπαίδευσης και εξετάσεων σε φοιτητές-τριες, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αναφέρει συγκεκριμένα παράδειγμα από το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών «όπου καθηγήτρια άφησε ανοιχτό να πληρώσουν οι φοιτητές την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας προτείνεται να εξετασθούν», αλλά και από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ: «Συγκεκριμένα την εβδομάδα που πέρασε, στο εν λόγω τμήμα, καθηγήτρια Αγγλικών όχι μόνο είχε ως απαίτηση την χρήση μικροφώνου για την συμμετοχή στο μάθημα, άλλα ίσα ίσα ‘τιμώρησε’ και όσους δεν είχαν μικρόφωνο λέγοντας πως «όσοι απάντησαν σε προηγούμενες ερωτήσεις μέσω μικροφώνου  επιβραβευονται με +1 μονάδα στο μάθημα.  Όσων αφορά του υπόλοιπους να πάνε να πάρουν μικρόφωνα, 10 € κοστίζουν…». Κάτι αντίστοιχο έχει αναφερθεί και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Επίσης, αναφέρει ότι ο αντιπρύτανης του ιδρύματος, στο ίδιο τμήμα είπε ότι «για την εξέταση του μαθήματος του, προϋπόθεση αποτελεί όχι απλά η χρήση μικροφώνου αλλά και η χρήση κάμερας. Σε ερώτηση φοιτητή ‘τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει;’, με μεγάλη ευκολία η απάντηση ήταν ξανά ‘10€ κοστίζει μια κάμερα, να πάτε να πάρετε…», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Πράγματα που ακριβαίνουν: οι κάμερες για υπολογιστές


Μεταξύ άλλων η ΠΣΚ ζητάει να καθοριστεί άμεσα ο τρόπος και ο χρόνος των εξετάσεων, να ληφθούν μέτρα υγιεινής και να απελευθερωθεί ο αριθμός δηλωτέων μαθημάτων, να ολοκληρωθούν οι πρακτικές ασκήσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κ.α.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3