ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καλύπτονται θέσεις ΔΕΠ, χρειάζονται και εργαζόμενοι…

Εικόνα του άρθρου Καλύπτονται θέσεις ΔΕΠ, χρειάζονται και εργαζόμενοι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2019, 18:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη  και συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον κοσμήτορα της Ιατρικής Γιάννη Γεωργίου και την πρόεδρο του τμήματος, Άννα Μπατιστάτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Τζούφη, διαπιστώθηκε η «επιτυχής πορεία κάλυψης των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ αλλά και η ανάγκη κάλυψης θέσεων προσωπικού διοίκησης και υποστήριξης καθώς και η εγρήγορση για την απορρόφηση των νέων κονδυλίων της ΓΓΕΤ που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας».

Ο κ. Αλμπάνης ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης απευθείας συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης που θα απασχολείται σε αυτό.

Με τον κ. Γεωργίου, η υφυπουργός συζήτησε για τη λειτουργία νέων εργαστηρίων εκπαίδευσης στην υγεία που θα χρησιμοποιούνται από κοινού, από την Ιατρική, το ΒΕΤ, τη Νοσηλευτική και τη Λογοθεραπεία, τόσο για την εκπαίδευσή των φοιτητών όσο και για την έρευνα. Οι κύριοι άξονες της συζήτησης αφορούσαν τη  χρηματοδότηση και τους χώρους εγκατάστασής τους.

Η κα Μπατιστάτου έθεσε  την «επιτακτική ανάγκη για νέες θέσεις μελών ΔΕΠ καθώς και διοικητικού και λοιπού προσωπικού σε βασικούς τομείς της Ιατρικής». Επίσης, η πρόεδρος του τμήματος ενημέρωσε «για την πολύ καλή έκβαση της πιστοποίησης του προγράμματος σπουδών της Ιατρικής καθώς και για την πορεία του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Γενικής Ιατρικής, μια σημαντική προσπάθεια για την καλύτερη προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο αντικείμενο αυτό, με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των δομών πρόληψης και πρώτης παρέμβασης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back