ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καλών Τεχνών και… κακοτεχνιών

Εικόνα του άρθρου Καλών Τεχνών και… κακοτεχνιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2018, 16:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέγιστο ζήτημα προκαλεί η αποκάλυψη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Καψάλη, ότι ένα συμφωνημένο, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, τμήμα της πρότασης της επιτροπής η οποία επεξεργάστηκε την πρόταση για την ένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου, απαλείφθηκε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καψάλης που είναι μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής, ανέφερε ότι δεν συμπεριλήφθηκε το τμήμα που αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι διαθέσεις και αποφάσεις των τμημάτων στην τελική πρόταση που στάλθηκε στο υπουργείο. Γι αυτό, πήρε την πρωτοβουλία να στείλει ο ίδιος, νέα επιστολή, που περιλαμβάνει το κομμάτι. Ήδη, η Καλών Τεχνών διαφωνεί με την ένταξη σε αυτή του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής και ο κ. Καψάλης ταυτίζεται με τη θέση αυτή, καθώς όπως τόνισε, ο χαρακτήρας και η κατεύθυνση της σχολής είναι στις εικαστικές τέχνες.

Φυσικά, δεν είναι καθόλου απλό να απαλείφεται κομμάτι συμφωνημένης πρότασης, ειδικά τη στιγμή που το καταθέτει πρύτανης, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής. Ποιος όμως έβαλε το συγκεκριμένο τμήμα (εφόσον φυσικά έχουν συμβεί όλα όπως περιγράφονται); Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι τα μέλη της πρυτανικής αρχής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Ανδρέας Φωτόπουλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Γεωργάτος-πρόεδροςτου Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ο καθηγητής Τάσος Τσίνας, πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου και οι Ευριπίδης Γλαβάς και Γιάννης Γκανάς, επίσης καθηγητές του ΤΕΙ, καθώς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός.

Στη δε εντελώς αντιδημοσιογραφική κίνηση του ΤΕΙ να δημοσιοποιήσει όλους τους παραλήπτες της απάντησης του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, περιλαμβάνονται ακόμα τρία στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Σε μια υπόθεση που μοιάζει λίγο με τους «Δέκα μικρούς νέγρους» της Άγκαθα Κρίστι και έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο θόρυβο, λόγω της ανακοίνωσης της Καλών Τεχνών και της απάντησης του υπουργείου, η άκρη δεν φαίνεται ακόμα.

Ωστόσο, οι χρόνοι πιέζουν…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back