ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι με «Σόδες και ασπιρίνες» σε σκηνοθεσία Όλγας Ζήση

Εικόνα του άρθρου Καλοκαίρι με «Σόδες και ασπιρίνες» σε σκηνοθεσία Όλγας Ζήση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2024, 13:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για την καλοκαιρινή του παραγωγή ετοιμάζεται το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Γιώργος Καψάλης, το έργο που θα ανέβει αυτό το καλοκαίρι είναι το «Σόδες και Ασπιρίνες» του Μιχάλη Κοβανίδη σε σκηνοθεσία της Όλγας Ζήση.

Η παρουσίαση του έργου και των ηθοποιών θα γίνει σύντομα.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων είχε απευθύνει δημόσια πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για την καλοκαιρινή παραγωγή. Συνολικά υποβλήθηκαν 27 προτάσεις. Βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την αξιολόγηση των προτάσεων, ήταν: η εντοπιότητα των συντελεστών, το κόστος της παράστασης, η θεματολογία (κατάλληλη για περιοδεία σε χωριά), η ευκολία προσαρμογής στις απαιτήσεις των μετακινήσεων, οι τεχνικές δυσκολίες.

Η πενταμελής καλλιτεχνική επιτροπή –ελλείψει καλλιτεχνικού διευθυντή- πρόκρινε πέντε προτάσεις, με αυτήν της γιαννιώτισσας σκηνοθέτη και ηθοποιού Όλγας Ζήση να επιλέγεται.

Την καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούν: η αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αγνή Δρίμτζια και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Θωμά Λεμονιά, Λούλα Βέρμπη, Γιάννης Παπαγεωργίου και Αριστέα Λίτου. Ακολούθησε και η σύμφωνη γνώμη όλου του διοικητικού συμβουλίου.

Το έργο «Σόδες και ασπιρίνες» είναι κωμωδία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3