Oikonomou pisoi

Καλό… 2018 για τα αναλογικά διόδια

Εικόνα του άρθρου Καλό… 2018 για τα αναλογικά διόδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2016, 12:51

​Τουλάχιστον δύο χρόνια πανάκριβων διαδρομών φαίνεται ότι περιμένουν την Ήπειρο (και την υπόλοιπη χώρα, απλώς αλλού συμβαίνει ήδη…), από τη στιγμή που θα λειτουργήσουν τα διόδια της Ιόνιας οδού, καθώς και τα επιπλέον της Εγνατίας, όπως αυτό έξω μόλις από τα Γιάννενα.

Όπως προκύπτει από τη συνέντευξη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα αναλογικά διόδια δεν θα γίνουν σίγουρα μέχρι το 2017. Τότε, όπως λέει ο υπουργός «θα έχουμε τις μελέτες για να υλοποιήσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση των έργων το αναλογικό σύστημα χρέωσης». Βέβαια, δεν είναι ο πρώτος υπουργός που υπόσχεται ότι θα λειτουργήσει το σύστημα (το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά στους Ευζώνους) σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ. Και πιο… μακριά επίσης, καθώς εάν οι μελέτες είναι έτοιμες το 2017, θα πρέπει να υπολογίζουμε χονδρικά ότι το 2018 θα υπάρχει η αναλογική εφαρμογή.

Προς το παρόν πάντως, τα διόδια θα λειτουργήσουν όσο ολοκληρώνεται η Ιόνια οδός και από ό,τι φαίνεται, η συμφωνία θα είναι να εφαρμόζεται μια «σχετική αναλογικότητα» στις τιμές. Να υπολογίζεται δηλαδή το αντίτιμο σύμφωνα με τις ενδιάμεσες χιλιομετρικές αποστάσεις και να είναι κοντά σε αυτό που θα εφαρμοστεί όταν λειτουργήσουν κανονικά τα ηλεκτρονικά διόδια. Η γενική κατάσταση των πανάκριβων διοδίων για δρόμους που… προπληρώνουν οι έλληνες οδηγοί, δεν ανατρέπεται και συνεχίζει κανονικά…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back