Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καλλιτεχνικό μήνυμα προς κυβέρνηση

Εικόνα του άρθρου Καλλιτεχνικό μήνυμα προς κυβέρνηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2023, 18:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να διένειμε ένα μακροσκελέστατο «δελτίο fake news» για να αντικρούσει τα επιχειρήματα των καλλιτεχνών, αυτοί-ες ωστόσο ήταν σήμερα, 2 Φεβρουαρίου, μαζικά στους δρόμους της χώρας και στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Το εν λόγω δελτίο ουσιαστικά απέφευγε τα βασικά ζητήματα που θέτει ο καλλιτεχνικός κόσμος, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι αντιμετωπίζονται όντως ως απόφοιτοι λυκείου στην πλειοψηφία των εργασιακών τους συμβάσεων με τη ρύθμιση Βορίδη, όπως για παράδειγμα στα τμήματα μαθητείας των ΟΤΑ.

Στα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία, συγκεντρώθηκαν κυρίως άνθρωποι του χορού στην πόλη, σε διδασκαλία και μαθητεία (σχολή χορού ΠΚΔΙ, ιδιωτικές σχολές), αλλά και κάποιοι ηθοποιοί και μουσικοί.

Διαβάστηκε το πλαίσιο αιτημάτων του κλάδου, όπου τίθενται ζητήματα, τόσο για την απόσυρση της ρύθμισης που υποβαθμίζει πτυχία ιστορικών καλλιτεχνικών σχολών, αλλά και για την αναγκαία διαβάθμιση των πτυχίων, που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν για συμπαράσταση δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι (Γ. Γιώτη, Χρ. Πατσούρας, Γ. Ζάψας), καθώς και συνδικαλιστές (Χρ. Γρίβας).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back