ΘΕΑΤΡΟ

«Καλιφόρνια Ντρίμιν» κι όχι μόνο;

Εικόνα του άρθρου «Καλιφόρνια Ντρίμιν» κι όχι μόνο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2020, 23:07
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν» θα είναι η θερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με τον Λευτέρη Πλασκοβίτη εξ Αθηνών να αναλαμβάνει τη διεύθυνση της παραγωγής και να μοιράζεται τη σκηνοθεσία με τον Χρήστο Χρήστου εξ Ιωαννίνων. Μια παράσταση, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ, που θα περιοδεύσει, ως είθισται, στα χωριά της Ηπείρου.

Ωστόσο, η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα προσπαθήσει να ανεβάσει κι άλλη μια παράσταση σε αρχαιολογικούς χώρους, αν το υπουργείο Πολιτισμού πει το «ναι» και αν μεριμνήσει να επιχορηγήσει ένα μέρος της παραγωγής (την ίδια ώρα βέβαια τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την προετοιμασία μιας τέτοιας παράστασης).

Στην τελευταία του συνεδρίαση, λοιπόν, το διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τη Χριστίνα Κωτσαντή ενέκρινε την υποβολή της σχετικής καλλιτεχνικής πρότασης, την οποία υπέβαλε και πάλι ο κ. Πλασκοβίτης. Ο κ. Πλασκοβίτης είναι θεατρικός παραγωγός και σκηνοθέτης, και ενεργό μέλος του Θεάτρου «Άλφα». Πριν λίγους μήνες δε, είχε παραστεί και στη συνάντηση του υπουργείου Πολιτισμού με τα ΔΗΠΕΘΕ, με την υπουργό Λίνα Μενδώνη να τον συστήνει ως εμπειρογνώμονα επί των ΔΗΠΕΘΕ…

Η πρόταση, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση στη «Διαύγεια», αφορά ένα έργο που θα βασίζεται στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και τις «Μύγες» του Ζαν Πωλ Σαρτρ, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου και Γιώτας Σερεμέτη.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, προ κορονοϊού, είχε προγραμματίσει να κάνει τη συμπαραγωγή στην παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, μια παράσταση που εντάχθηκε και στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Λόγω των εξελίξεων και των νέων δεδομένων, οι «Βάκχες» πάνε για του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ελένη Δημοπούλου παραιτήθηκε –με τις σχέσεις της με τη νυν διοίκηση να μην ήταν και οι καλύτερες. Αυτή την περίοδο κάνει χρήση της νόμιμης άδειάς της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back