Καλέσματα στην κινητοποίηση των υγειονομικών

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2021, 12:13

Φορείς και κόμματα καλούν στην κινητοποίηση των υγειονομικών σήμερα, στην κεντρική πλατεία στις 19.00, ενάντια στις κυρώσεις για τον εμβολιασμό.

Οι Επιτροπές Αγώνας Συμβασιούχων ΠΓΝΙ και Χατζηκώστα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι λήξεις των συμβάσεων πλησιάζουν και στα δύο νοσοκομεία και ότι «η ελπίδα μας βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα μας, στην ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών απέναντι στο κράτος και στην κυβέρνηση που αφήνει  έκθετο το λαό στην πανδημία χωρίς να λάβει κανένα μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας». 

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα καλεί και αυτή και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι:

«Χρησιμοποιεί την υποχρεωτικότητα ως όχημα παραπέρα αμφισβήτησης εργασιακών δικαιωμάτων στο ΕΣΥ για να στηρίξει την πολιτική της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της υγείας που υπηρέτησαν . Μέσα στον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το νομοσχέδιο για το ΝΕΟ ΕΣΥ, που προβλέπει επέκταση των Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, κλείσιμο - συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας με αυστηρότερους όρους ανταποδοτικότητας και περικοπής υπηρεσιών και δαπανών. μαζί με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, προετοιμάζοντας τις ιδιωτικές επενδύσεις που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης προς όφελος των επενδυτών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών».

Τέλος, τη συγκέντρωση στηρίζει και το ΚΚΕ Ιωαννίνων. Σημειώνεται ότι την καλούν οι σύλλογοι εργαζόμενων και στηρίζει επίσης η ΠΟΕΔΗΝ και το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back