ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάλεσμα για στελέχωση της εκπαίδευσης

Εικόνα του άρθρου Κάλεσμα για στελέχωση της εκπαίδευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2020, 16:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, καλεί την κυβέρνηση «να μεριμνήσει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την απαραίτητη στελέχωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος» με δήλωσή της.

Τονίζει ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας διαμορφώνει νέα κατάσταση και ταυτόχρονα, φανερώνει «την προχειρότητα των κυβερνητικών χειρισμών. Μεταξύ άλλων, η τακτική που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δυναμιτίζει την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο διδακτικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό, παραγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία».

Η κα Τζούφη αναφέρει ότι το υπουργείο δεν μεριμνά για τοποθετήσεις εξειδικευμένου προσωπικού σε παράλληλη στήριξη μαθητών ΑμεΑ, τάξεις υποδοχής, προσφυγόπουλα κ.α.

«Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην αβεβαιότητα των αλλεπάλληλων αναβολών όσον αφορά την τοποθέτησή τους. Ακόμα και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του εκπαιδευτικού τους έργου» αναφέρει.

Τέλος, τονίζει ότι «οι σπασμωδικές κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας και οι χειρισμοί της ‘τελευταίας στιγμής’ φανερώνουν την πλήρη απουσία σχεδιασμού. Προμηνύουν ένα άκρως προβληματικό σχολικό έτος, με αβεβαιότητα και ένταση των ανισοτήτων σε βάρος των μαθητών από τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back