ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και υπουργική υπογραφή για το πάρκο πολιτισμού

Εικόνα του άρθρου Και υπουργική υπογραφή για το πάρκο πολιτισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2020, 21:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, ήρθε και το υπουργείο Πολιτισμού να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης για το πάρκο πολιτισμού στο Κάστρο των Ιωαννίνων, όπως ήταν αναμενόμενο.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, η υπουργός Λίνα Μενδώνη υπέγραψε τη σύμβαση στις 21 Φεβρουαρίου, και εντός του επόμενου διαστήματος θα γίνει συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης.

Με τη σύμβαση, το υπουργείο Πολιτισμού συμφώνησε, μεταξύ άλλων, να είναι ο Δήμος αυτός που θα προχωρήσει στην ωρίμανση των μελετών για τα μνημεία εντός του πάρκου πολιτισμού. Στο εν λόγω πάρκο πολιτισμού, έχει σχεδιαστεί να γίνουν παρεμβάσεις στο οθωμανικό λουτρό, στην οθωμανική βιβλιοθήκη και στην ακρόπολη του Ασλάν πασά. Μια επιπρόσθετη σημαντική δράση, η οποία δεν «συμμετέχει» στη σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, είναι η διαμόρφωση-αναβάθμιση-διασύνδεση κοινόχρηστων χώρων και οδών.

Ο κ. Ελισάφ έκανε γνωστό ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου, το υπουργείο Πολιτισμού, ως φορέας υλοποίησης, θα καταθέσει την πρόταση έργου για την αποκατάσταση του οθωμανικού λουτρού (χαμάμ), με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Τη σχετική μελέτη είχε κάνει προ ετών ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στα τέλη Μαρτίου, θα κατατεθεί στο ίδιο πρόγραμμα και η πρόταση έργου για τη διαμόρφωση και διασύνδεση των κοινόχρηστων χώρων, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, από τον Δήμο Ιωαννιτών (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back