Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Και τον Μάρτιο «μέσα»…

Εικόνα του άρθρου Και τον Μάρτιο «μέσα»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2021, 16:22
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν διαφαίνεται «διέξοδος» από τα αυστηρά μέτρα, τα οποία έχουν και διαφορές κατά περίπτωση και για τον Μάρτιο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, είπε μεταξύ άλλων ότι «είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πολύ θετικούς παράγοντες όπως «η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών», λέγοντας ταυτόχρονα όμως ότι «η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού».

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτίμηση ότι «σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση ‘Ελευθερία’, η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες». Αναφέρθηκε προφανώς στη χορήγηση δόσεων και όχι ολοκληρωμένων εμβολιασμών, οι οποίοι παραμένουν σε χαμηλό ποσοστό ακόμα, κάτω από 3%.

Παραδέχθηκε άλλωστε ότι «νωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις». Διατύπωσε ωστόσο την άποψη, καλώντας την κυβέρνηση να την «εκπέμψει», ότι «πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν», παρά τις νέες αυξήσεις των επιδημιολογικών δεδομένων, παρά την καραντίνα που βαδίζει προς την ολοκλήρωση 4 μηνών. «Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back