ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και… συμβουλές εξωτερικής πολιτικής

Εικόνα του άρθρου Και… συμβουλές εξωτερικής πολιτικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2018, 20:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο θέμα του θανάτου του Κ. Κατσίφα στους Βουλιαράτες παίρνει θέση και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, με μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι ο θάνατος του 35χρονου, τον οποίο σκότωσε η αλβανική αστυνομία αποτελεί «αποκορύφωμα στο ιστορικό εχθρικών πράξεων» στη γείτονα χώρα.

Ο κ. Ριζόπουλος μάλιστα προειδοποιεί την Αλβανία για… ανακοπή της σύνδεσής της με την ΕΕ, παρότι ο ίδιος είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια και όχι π.χ. για το Υπουργείο Εξωτερικών: «Το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, η καταστροφή εκκλησιών και ο βανδαλισμός εθνικών συμβόλων συνθέτουν ένα ιστορικό εχθρικών πράξεων, με αποκορύφωμα τον θάνατο του ομογενή, με άμεσους αποδέκτες τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Πράξεις που αν δεν αντιμετωπιστούν δεν μπορούμε να συζητούμε ούτε για πλήρη εξομάλυνση των διμερών μας σχέσεων ούτε για απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία της γείτονας χώρας» αναφέρει.

Μάλιστα, ο κ. Ριζόπουλος ισχυρίζεται ότι «η Αλβανία θα μπορούσε να πάρει μαθήματα ενσωμάτωσης ξένων πληθυσμών από τον τρόπο που το πέτυχε η Ελλάδα με εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς να ζουν με ευημερία και ομόνοια στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες», διαδικασία που πάντως έχει περάσει από πολλές εθνικιστικές οξύνσεις…

Τέλος, νουθετεί το Υπουργείο Εξωτερικών «να μη θεωρήσει το περιστατικό του θανάτου ως μεμονωμένο καθώς εντάσσεται σε μια αλληλουχία γεγονότων που καθορίζουν τις διαπραγματεύσεις μας σε μια σειρά ανοικτών διμερών ζητημάτων».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back