Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και πάλι πρόεδρος ο Δημ. Παπαγεωργίου

Εικόνα του άρθρου Και πάλι πρόεδρος ο Δημ. Παπαγεωργίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2022, 14:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στην ειδική συνεδρίαση που έκανε σήμερα το πρωί διά ζώσης, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ανανέωσε τη θητεία του Δημήτρη Παπαγεωργίου στην προεδρία του οργάνου.

Ο κ. Παπαγεωργίου πήρε 28 ψήφους. Υπήρχαν 10 λευκά, και δύο άκυρα. Τον Σεπτέμβριο του 2019, στη θέση του προέδρου είχε εκλεγεί με 34 ψήφους. Κατά τη διαδικασία της σημερινής ψηφοφορίας, απουσίαζαν δημοτικοί σύμβουλοι, όπως η Βούλα Τσίλη και ο Δημήτρης Νάστος. Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος, αποχώρησε εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς την παράταξη του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ με την οποία εκλέχτηκε. Όπως είπε, δεν κλήθηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση της παράταξης, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική διαδικασία. Ο κ. Λυκογιώργος είχε παραιτηθεί με αιχμές τον Νοέμβριο του 2020 από αντιδήμρχος.

Τη θέση του αντιπροέδρου κατέλαβε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών», ο Γιώργος Βίνης, ο οποίος αντικαθιστά τον Στέφανο Ζούμπα. Στη θέση του γραμματέα και πάλι ο Στάθης Σιούτης από την παράταξη «Ιωάννινα_2023». O κ. Βίνης έλαβε 20 μόλις ψήφους -20 λευκά και 1 άκυρο (κατά τη διαδικασία, προσήλθε ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος). Ο κ. Σιούτης πήρε 27 ψήφους, 13 λευκά και 1 άκυρο.

Στις δημαιρεσίες του 2019, ο κ. Ζούμπας είχε πάρει 38 ψήφους. Το ίδιο και ο κ. Σιούτης.

Από την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προεδρείου, απείχε η Όλυ Τσουμάνη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back