Και όμως, οι υποψήφιοι είναι δέκα

Εικόνα του άρθρου Και όμως, οι υποψήφιοι είναι δέκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2016, 14:15

Οι ΗΠΑ έχουν το πιο ισχυρό και ακλόνητο δικομματισμό στον κόσμο. Όσο και να έχουν διαφημιστεί ως «χώρα της ελευθερίας», το πολιτειακό τους σύστημα συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που καταγγέλθηκαν δίκαια ή και δαιμονοποιήθηκαν στον δυτικό κόσμο. Ωστόσο, οι υποψήφιοι δεν είναι ποτέ μόνο δύο. Φέτος, συνολικά διεκδικούν το χρίσμα έξι υποψήφιοι, ενώ άλλοι τέσσερις διεκδικούν επίσης την ψήφο των αμερικανών, χωρίς όμως να διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων για να διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο.

Εκτός λοιπόν από τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον, υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών αντίστοιχα, κατεβαίνουν οι εξής: ο φιλελεύθερος, πρώην ρεπουμπλικάνος Γκάρι Τζόνσον, ο οποίος ήταν ο πρώτος υποψήφιος των Φιλελευθέρων που πήρε πάνω από 1% στις προηγούμενες εκλογές.  Η Τζιλ Στάιν, υποψήφια των Πρασίνων, ό,τι κοντινότερο σε αυτόνομη ριζοσπαστική αριστερά διαθέτει το εκλογικό πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ. Στις προηγούμενες εκλογές, πήρε λιγότερο από 1%. Ο Ντάρελ Καστλ είναι υποψήφιος των Συνταγματικών, ενός υπερσυντηρητικού δεξιού κόμματος και ο πρώην Ρεπουμπλικάνος, πρώην πράκτορας της CIA, Έβαν μακ Μάλιν, που κατέρχεται ανεξάρτητος.

Οι υπόλοιποι τέσσερις, είναι οι Λώρενς Κότλικοφ, Ρόκι ντε λα Φουέντε, Τομ Χόφλινγκ και Μάικ Ματιούρεν, ανεξάρτητοι ή εκπροσωπώντας μικρότερα κόμματα.

Ο πάντα απολαυστικός Τζον Όλιβερ, είχε έναν... καλό λόγο για τους περισσότερους από αυτούς σε μια από τις τελευταίες του εκπομπές


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back