Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και ο υπουργός θέλει το… data center του

Εικόνα του άρθρου Και ο υπουργός θέλει το… data center του
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2021, 19:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα, ενημέρωσε για την επίσκεψη και τις επαφές με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σε αυτές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Πιερρακάκης «γνωστοποίησε την καταρχήν πρόθεση του υπουργείου του να ιδρυθεί κοντά στο πάρκο ένα data center, το οποίο θα αναβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή».

Σημειώνεται ότι το data center είναι αυτό που βασικά επιθυμούν οι εταιρίες και όχι τόσο μια υποδομή τύπου «θερμοκοιτίδας», καθώς αυτή είναι ή ξεπερασμένη ή και αποτυχημένη.

Μόλις πριν από δύο μήνες, ο κ. Καχριμάνης έλεγε ότι «έχει ζητηθεί από εταιρία να δημιουργεί σε ξεχωριστό μέρος ένα data center» και ότι θα ενημέρωνε σχετικά το υπουργείο. Τώρα, η «βούληση» αυτή παρουσιάζεται ως υπουργική.

Ο υπουργός ήταν αρκετά εγκρατής και απέφυγε ευγενικά να δεσμευτεί δημόσια και ρητά για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας, λέγοντας ότι του ζητήματος άπτονται βασικά άλλα υπουργεία.

Ο κ. Καχριμάνης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είπε στη συνεδρίαση της επιτροπής ότι ο υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για σχέδια που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης (δηλαδή του πάρκου) και αυτός με τη σειρά του «εξήρε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που έχει αναληφθεί και η οποία συμβάλλει- όπως ανέφερε και σε δημόσια δήλωσή του- στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ήπειρο».

Η ενημέρωση μοιάζει και λίγο με έμμεση απάντηση σε ανακοινώσεις των Οριζόντων Ηπείρου (θα ακολουθήσει επόμενο κείμενο σχετικά με υγειονομικές δαπάνες, στο οποίο αναφέρθηκε επίσης ο κ. Καχριμάνης, στην επιτροπή).

Η Περιφέρεια στην ανακοίνωσή του αναφέρει και κάτι άλλο: Ότι η χρηματοδότηση δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του υπουργείου του κ. Πιερρακάκη «παρόλα αυτά ο ίδιος  υποσχέθηκε να  συνδράμει σε ό,τι του  ζητηθεί». Δεν διευκρινίζεται αν θα… συνεισφέρει προσωπικά ή με ποιον άλλο τρόπο.

Τέλος, σημειώνεται ότι όλα τα ζητήματα θα «εξεταστούν εκτενέστερα σε νέα επίσκεψη του υπουργού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3