Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και μια προσφυγή στη μέση…

Εικόνα του άρθρου Και μια προσφυγή στη μέση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2020, 22:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια προσφυγή στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έρχεται να καθυστερήσει το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ, προϋπολογισμού 19,5 εκατ, ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Πριν από ενάμιση μήνα, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο τον δεύτερο μειοδότη του διαγωνισμού, την εταιρία «Μεσόγειος», μετά την ξαφνική αποχώρηση της εταιρίας «Άκτωρ-Ηλέκτωρ». Ήταν μια ομόφωνη απόφαση.

Την εξέλιξη με την προσφυγή έκανε γνωστή στο σώμα ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας. Αφού χαρακτήρισε την όλη κατάσταση «τραγική», αναρωτήθηκε: «Γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά; Διοικείτε; Ομονοείτε ως παράταξη;». Η αναφορά αυτή του κ. Μπέγκα σχετίζεται με το γεγονός ότι η προσφυγή έγινε από αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, αφού επιβεβαίωσε τα τεκταινόμενα, ξεκαθάρισε ότι η προσφυγή έγινε από πρόσωπο «που δεν ανήκει σε παρατάξεις», από πολίτη που συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος στη διοίκηση. «Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει προσφυγή. Να σας θυμίσω την ταλαιπωρία σας με κάποιον άλλον δημότη με το έργο της Κενάν Μεσαρέ» τόνισε.

Ο κ. Μπαρτζώκας αποσαφήνισε επίσης ότι έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ότι αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η σχετική εξέταση της ένστασης. Μέχρι την οριστικοποίηση της υπόθεσης αυτής, η ΔΕΥΑΙ δεν θα αποστείλει, όπως είναι προφανές, το σχέδιο της σύμβασης με τον ανάδοχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back