Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και μια σύσκεψη με Κοντοζαμάνη

Εικόνα του άρθρου Και μια σύσκεψη με Κοντοζαμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2021, 23:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη συναντήθηκαν σήμερα εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Η συνάντηση έγινε στα Γιάννενα. Ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφθηκε εκ νέου την πόλη και δη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου –αυτή τη φορά άνευ δηλώσεων και καμερών.

Για την πραγματοποίηση της σύσκεψης αυτής του αναπληρωτή υπουργού με τους υγειονομικούς μεσολάβησε η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα, όπως κάνει γνωστό, σε ανακοίνωσή του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος. Τον σύλλογο στη σύσκεψη εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Δ. Κήττας. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο εμβολιασμός.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων αναφέρθηκε στις οργανωτικές αστοχίες στον προγραμματισμό των εμβολίων σε οδοντιάτρους, με τον κ. Κοντοζαμάνη να ζητάει «κατανόηση λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών του πρωτόγνωρου εγχειρήματος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, όσον αφορά ορισμένα «απομακρυσμένα» ραντεβού υγειονομικών που ορίστηκαν για το τέλος Φεβρουαρίου, το πρόβλημα σχετίζεται με μειωμένο αριθμό εμβολίων στην παρούσα φάση και στην περίπτωση νέων παραλαβών ενδέχεται να δοθεί η δυνατότητα επαναπροσδιορισμού της ημερομηνίας νωρίτερα ή διευθέτησης του ζητήματος με αλλαγή εμβολιαστικού κέντρου.

Οι οδοντίατροι ζήτησαν να εμβολιαστούν και οι βοηθοί οδοντιατρείου. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων αναφέρει ότι «έχουμε τη δέσμευση του κ. υπουργού για επανεξέταση του αιτήματος συμπερίληψής τους, αφού εντός εβδομάδος αποσταλούν λίστες με τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back