Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαμαρτύρονται και οι οδοντίατροι…

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτύρονται και οι οδοντίατροι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2020, 16:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «αιφνίδια υπαναχώρηση από τα ανακοινωθέντα μέτρα» καταγγέλλουν την πολιτεία και οι οδοντίατροι.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων υπενθυμίζει ότι τα οδοντιατρεία της χώρας λειτουργούν μόνο για τα απολύτως επείγοντα περιστατικά, ενώ παραπέμπει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,  σύμφωνα με τον οποίο η άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος, βρίσκεται στον πρώτο βαθμό επικινδυνότητας των υγειονομικών επαγγελμάτων.

«Οι οδοντίατροι της χώρας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού υλικού, έβαλαν πλάτη, προκειμένου να μην καταρρεύσει το γυμνό δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας και να αποφορτιστούν οι δημόσιες δομές» τονίζει.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο σύλλογος, σε όλα αυτά «η πολιτεία απαντά με φαιδρές εξαγγελίες περί επιδομάτων τηλε-κατάρτισης, που εξυπηρετούν μόνο συμφέροντα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των Κ.Ε.Κ.».

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και οι οδοντιατρικοί σύλλογοι της χώρας καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις τελευταίες εξαγγελίες και να εντάξει τους οδοντίατρους στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί.

Παράλληλα, απαιτούν υγειονομικό υλικό, «καθώς η κλεψύδρα έχει αδειάσει» με την «πλήρη αναστολή της λειτουργίας των οδοντιατρείων να βρίσκεται προ των πυλών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back