Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Και μια δόση έθνους…

Εικόνα του άρθρου Και μια δόση έθνους…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2019, 14:26
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος βρήκε την ευκαιρία να κάνει δήλωση «τοποθέτησης» στα εθνικά ζητήματα, ώστε να αντλήσει ψήφους και από τη δυσαρέσκεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αφορμή ήταν τα… επικείμενα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα στην Κόνιτσα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της περιοχής, που θα γίνουν στις 24 Φεβρουαρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κ. Ριζόπουλος λοιπόν δήλωσε ότι «η ελληνική γλώσσα είναι μία, το ελληνικό έθνος είναι ενιαίο. Δεν αμφισβητείται και δεν παραβιάζεται με τα σχέδια των οποιονδήποτε». Μάλιστα προειδοποιεί... τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Ελπίζω το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι σαφές: πως οποιεσδήποτε πατέντες στα πλαίσια της πολιτισμικής, πολιτιστικής ή λαογραφικής υπεράσπισης άλλων δραστηριοτήτων πρέπει να λάβουν τέλος μια και καλή». 

Η δήλωση αυτή δεν είναι τυχαία και για έναν άλλο λόγο. Ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, γνωστός για τις εθνικιστικές του θέσεις, είναι έντονα δυσαρεστημένος με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Φέρεται μάλιστα ότι δεν θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την πολιτειακή ηγεσία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back