Και με τη Μεταλλουργική και με την «ελεύθερη αγορά»…

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2018, 16:56

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας δεν προβληματίζεται τόσο με την ιδιωτικοποίηση της Μεταλλουργικής στο Κεφαλόβρυσο, όσο με το αν η ιδιωτική εταιρία που αγόρασε το εργοστάσιο θα προσλάβει εργαζόμενους από την περιοχή. Αυτή τη μικρή… αντίφαση της ελεύθερης αγοράς, την κατέθεσε στη Βουλή, μαζί με το σχετικό αίτημα του Δήμου Πωγωνίου. Απάντησε ο αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης (ο οποίος έχει συμμετάσχει και σε συγκυβερνήσεις με τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια), λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι 52 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μεταταχθούν σε δημόσιες υπηρεσίες, είναι πληρωμένοι, όπως και οι ασφαλιστικές τους εισφορές και ότι το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επεξεργάζεται τις αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά τους, για να οριστικοποιηθεί η μετάταξη των εργαζόμενων στους νέους φορείς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, η απάντηση του αν. υπουργου «συνιστά μνημείο μη απάντησης, καθώς δεν αναφέρεται καθόλου στο επίμαχο θέμα», αν θα παρέμβει δηλαδή για να προσλάβει η εταιρία εργαζόμενους από την περιοχή.

Τα ενδιαφέροντα συνεχίζονται, μιας και ο κ. Τασούλας, ο οποίος συναίνεσε ως μέλος κυβερνήσεων ουσιαστικά στην αλλαγή καθεστώτος, κατηγορεί τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Κώστα Ήσυχο (ο οποίος σήμερα είναι στη ΛΑΕ) ότι «διαβεβαίωσε ότι μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του διέκοψε την διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης» και ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δώσει άλλη ουσιαστική και μόνιμη λύση στη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα!     Από τα ψέματα του κ. Ησυχου σήμερα πάμε στη μη απάντηση του κ. Κουβέλη!» λέει ο κ. Τασούλας στην ανακοίνωσή του. Φυσικά, η κυβέρνηση δεν «έδωσε ουσιαστική και μόνιμη λύση», αλλά πρακτικά τήρησε τη μνημονιακή δέσμευση, όπως αυτή δρομολογήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση…

Ο κ. Τασούλας κατέθεσε και νέα ερώτηση, προς την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας να μάθει πότε θα ολοκληρωθούν οι μετατάξεις των υπαλλήλων. Σημειωτέον ότι αυτές όντως εκκρεμούν εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά ουσιαστικά καθυστέρησαν για να συνεχίσει να είναι λειτουργική η επιχείρηση, όσο βρισκόταν σε καθεστώς εκκαθάρισης. Εδώ και τρεις μήνες πάντως, δεν έχουν αντικείμενο στο εργοστάσιο, το οποίο έκανε (όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας), την τελευταία παράδοση νομισμάτων (που κατασκεύαζε), τον περασμένο Δεκέμβριο.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back