Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Βγαίνει» και το 2017 η Μεταλλουργική

Εικόνα του άρθρου «Βγαίνει» και το 2017 η Μεταλλουργική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2017, 11:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τελικά, το καθεστώς «εκκαθάριση σε λειτουργία» ισχύει για τη Μεταλλουργική στο Κεφαλόβρυσο, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι το μέλλον της επιχείρησης είναι δεδομένο με το παρόν καθεστώς. Πριν από λίγες μέρες, η Μεταλλουργική εξασφάλισε τις πρώτες ύλες μέχρι το τέλος της χρονιάς με τραπεζική δανειοδότηση περίπου 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο και αποτελεί και μια «εγγύηση» λειτουργίας.

Έτσι λοιπόν, η επιχείρηση έχει σύμβαση για παραγγελίες για το 2017, ενώ διαθέτει και φορολογική ενημερότητα για να λειτουργήσει κανονικά. Μια άλλη παράμετρος, είναι ότι το 2016 η Μεταλλουργική είχε θετικό οικονομικό αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Το λογικό ερώτημα που προκύπτει, είναι γιατί μια επιχείρηση που λειτουργεί, με παραγγελίες, πρέπει να περάσει από εκκαθάριση και να εκποιηθεί ουσιαστικά. Η απάντηση είναι απλή και… μνημονιακή. Γιατί, ως κομμάτι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, που κατόπιν χωρίστηκαν σε δύο εταιρίες το 2014 (η Μεταλλουργική ανήκει στην εταιρία Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων), υπάγεται στην ευρύτερη συμφωνία για εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, χωρίς να γίνεται διάκριση αν για παράδειγμα κάποια μονάδα είναι λειτουργική.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back