Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

… και κόμβος στο Πανηπειρωτικό Στάδιο

Εικόνα του άρθρου … και κόμβος στο Πανηπειρωτικό Στάδιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2020, 23:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έναν ακόμη κόμβο θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Αυτή τη φορά στο σημείο όπου η εθνική οδός Ιωαννίνων-Αντιρρίου «συναντά» την οδό Ιωαννίνων και την περιφερειακή οδό της πόλης, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Τον συγκεκριμένο κόμβο, ο Δήμος Ιωαννιτών τον είχε «μελετήσει» από πέρσι. Είχε διεκδικήσει τότε και χρηματοδότηση του έργου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Όμως μέσα στο καλοκαίρι, ήρθε η απόρριψη της πρότασης για τον κόμβο αυτόν (συν άλλων τεσσάρων) λόγω έλλειψης περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Ο Δήμος ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια. Πριν από δύο μήνες, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την εκ νέου υποβολή πρότασης για τους τρεις από τους πέντε υπό μελέτη κόμβους στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» (διαβάστε εδώ), με τους άλλους δύο να βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Μία από αυτές τις εκκρεμότητες επιλύεται, με τον Δήμο να προχωρά τις διαδικασίες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του κόμβου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο. Η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη), γνωμοδότησε θετικά, κατά πλειοψηφία, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Κατά τη συνεδρίαση, υπήρξαν προβληματισμοί από παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο ο ισόπεδος κόμβος στο συγκεκριμένο σημείο να δημιουργήσει παρά να επιλύσει κυκλοφοριακά προβλήματα.

Για την υποβολή και του έργου αυτού προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, απαιτείται κυρίως η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός του κόμβου αυτού ανέρχεται στα 540.000 ευρώ.

Πέραν των κόμβων που προορίζονται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά ήδη στην υλοποίηση κι άλλων κόμβων, με κυριότερο αυτόν στη συμβολή των οδών Δωδώνης, Δομπόλη και Κενάν Μεσαρέ. 

Διαβάστε: 

Δωδώνης-Δομπόλη: «φεύγουν» τα φανάρια, «έρχεται» ο κόμβος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back