ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και το ΚΕΘΕΑ για τους πρόσφυγες

Εικόνα του άρθρου Και το ΚΕΘΕΑ για τους πρόσφυγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2017, 13:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) «Ήπειρος» έρχεται να προστεθεί σε εκείνους τους φορείς που θα συμβάλλουν στην υποστήριξη των προσφύγων για την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «ΑΡΣΙΣ», η οποία δραστηριοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο από το 1992 στον τομέα της υποστήριξης παιδιών και νέων. Η «ΑΡΣΙΣ» βρίσκεται  στην περιοχή της Ηπείρου από τον Ιούνιο του 2016, με ανάπτυξη υποστηρικτικών δράσεων στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

«Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων αποσκοπεί αφενός στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να γίνουν πιο δεκτικοί στην ενσωμάτωση των προσφύγων, αφετέρου στη συμμετοχή των προσφύγων σε δράσεις και εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στην πιο ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ.

Ορισμένες από τις δράσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα είναι: διαδοχικές επισκέψεις από ομάδες προσφύγων στο χώρο της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας, συμμετοχή των προσφύγων στη γιορτή της ολοκλήρωσης της θεραπευτικής διαδικασίας από μέλη του ΚΕΘΕΑ, συμμετοχή των προσφύγων στην ποδηλατοδρομία που διοργανώνεται κάθε Ιούνιο στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, συμμετοχή και διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων και τουρνουά ποδοσφαίρου, κοινή συμμετοχή παρέμβασης καθαριότητας του πάρκου Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece.

Σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών, το ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος» υποδέχεται και πραγματοποιεί συνεδρίες με πρόσφυγες από όλα τα κέντρα διαμονής στην Ήπειρο με τη συμβολή διερμηνέων της «ΑΡΣΙΣ». Η υποστήριξη προσβλέπει τόσο σε θέματα εξάρτησης όσο και σε θέματα πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back