Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Και η Δωδώνη θέλει το φεστιβάλ της

Εικόνα του άρθρου Και η Δωδώνη θέλει το φεστιβάλ της
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2017, 20:37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, ο δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου προσπαθούν να στήσουν ένα φεστιβάλ, με τη φιλοδοξία ότι αυτό μπορεί να μετατραπεί σε ένα διεθνές γεγονός. Με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πραγματοποίηση του 1ου Φεστιβάλ Δωδώνης με τέσσερις εκδηλώσεις, από τις οποίες μόνο η μία θα γίνει στο αρχαίο θέατρο.

Οι προσδοκίες του Δήμου από την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου, διαχειριστής του οποίου είναι το υπουργείο Πολιτισμού, αναμφίβολα είναι μεγάλες. Το εν λόγω φεστιβάλ θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.

Στις 10 Ιουλίου, θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο η παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Πόλεμος βίαιος Διδάσκαλος» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και Γιάννη Παναγόπουλου. Πρόκειται για μια περσινή παραγωγή, βασισμένη σε αποσπάσματα της Ιστορίας του Θουκυδίδη. Στην παράσταση συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι δραματικών σχολών και κλασικών γραμμάτων από Ελλάδα, Τουρκία και ΗΠΑ.

Στις 12 Ιουλίου, στο αρχαίο στάδιο, θα γίνει βραδιά τζαζ με Τάκη Φαραζή Trio και Jürgen Brunner (τρομπέτα/φιλικόρνο) υπό τη σκέπη του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού». Στις 31 Ιουλίου, στον χώρο της ιεράς οικίας, θα εμφανιστεί η μουσικός Ros Bandt, τιμώμενη καλλιτέχνης της Animart των Δελφών, και στις 7 Αυγούστου, στο αρχαίο στάδιο, θα γίνει βραδιά ποίησης και τραγουδιού αφιερωμένη στον έρωτα με τον μουσικολόγο Ελευθέριο Καραγιάννη, την πιανίστρια Γεωργία Αναστάση, τη σοπράνο Ειρήνη Δόβα, τον βαρύτονο Αχιλλέα Φρέστα, την πρώην διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Μαρία Στρατσάνη και τον καθηγητή Ιατρικής Μωυσή Ελισάφ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, «γεγονός που αποτελεί σταθερή επιλογή του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου, στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες» όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back