ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και επίσημα στις Περιφέρειες οι ΤΟΕΒ

Εικόνα του άρθρου Και επίσημα στις Περιφέρειες οι ΤΟΕΒ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2017, 13:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε την 1η Μαρτίου ο νόμος 4456/2017 του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει (στο άρθρο 46) τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης των εγγειοβελτιωτικών έργων και της εποπτείας των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στις Περιφέρειες.

Μέχρι σήμερα, το σύστημα των εγγειοβελτιωτικών έργων ήταν μοιρασμένο: ο ΓΟΕΒ (Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) που βρίσκεται στην αρμοδιότητα των Περιφερειών και οι ΤΟΕΒ στην αρμοδιότητα των Δήμων.

Με τον νέο νόμο, γενικοί και τοπικοί οργανισμοί τελούν υπό την «αιγίδα» των Περιφερειών. Η μεταφορά αυτή των αρμοδιοτήτων είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης Περιφερειών. Στην περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου, οι αντιδράσεις ήταν πιο ήπιες, δεδομένου ότι ήδη η περιφερειακή αρχή έχει αναλάβει άτυπα (με τη χρηματοδότηση των επισκευών των αντλιοστασίων και του δικτύου) τους ΤΟΕΒ. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου το είχε καταψηφίσει η ΝΔ.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης κάνει γνωστή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.), η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την ψήφιση των ρυθμίσεων και παράλληλα ευχαριστεί τον ίδιο για τη συνεισφορά του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back