ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και επίσημα οι 47

Εικόνα του άρθρου Και επίσημα οι 47
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2017, 21:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην πρόσληψη 47 ατόμων για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης πήρε ομόφωνα τη σχετική απόφαση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Τον Ιούλιο είχε προηγηθεί συνεδρίαση στην οποία είχε αποφασιστεί η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη σύσταση των νέων θέσεων εργασίας, η οποία έγινε εφικτή μετά την ψήφιση του νόμου 4479/2017 στη Βουλή -ένας νόμος που προέκυψε και από τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Ο νόμος αυτός ήρθε να δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να ενισχυθούν με αναγκαίο μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του Δήμου, θα προσληφθούν 33 εργάτες καθαριότητας (ΥΕ), 6 οδηγοί (ΔΕ), 1 ηλεκτροτεχνίτης (ΔΕ), 1 τεχνίτης μηχανοτεχνίτης (ΔΕ), 1 τεχνίτης φανοποιίας και βαφής αυτοκινήτων (ΔΕ), 3 χειριστές μηχανημάτων έργων (ΔΕ) και 2 ηλεκτρολόγοι (ΔΕ). Για τη δαπάνη μισθοδοσίας, έχουν προβλεφθεί αντίστοιχες πιστώσεις.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας δήλωσε πως «η χρηστή οικονομική διαχείριση δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να καλύψει το μισθολογικό κόστος που θα προκύψει από τις νέες προσλήψεις». Παράλληλα όμως κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρά σε μονομερείς αποφάσεις για θέματα που αφορούν άμεσα τα οικονομικά των Δήμων. «Εμείς έχουμε καταφέρει να έχουμε μια εύρωστη οικονομική κατάσταση στο Δήμο μας και μπορούμε να καλύψουμε το κόστος. Αυτό δεν συμβαίνει όμως σε όλους τους Δήμους της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απουσίαζε ο Τάκης Τασούλας, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ωστόσο, απέστειλε επιστολή τον πρόεδρο του συμβουλίου Γιώργο Παπαδιώτη με τις θέσεις της παράταξης επί του θέματος. Όπως αναφέρεται σε αυτήν, οι επικείμενες προσλήψεις είναι «αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων τόσο στα Γιάννενα όσο και σε όλη την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «δεν ικανοποιείται το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά τουλάχιστον ικανοποιείται το αίτημα για κάποιο αριθμό προσλήψεων σε ένα κλάδο που οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back